30-01-07

 

Nu even in de instap - eerste kleuterklasje bezig. We werken rond voeten. ze hebben al met hun voetjes gestempeld, vandaag mochten ze dat met kousjes doen, maar dan aan hun polsjes. dat vonden ze super!Morgen gaan we één reuze voet stempelen met voetafdrukjes voetjegesneden uit aardappeltjes... en dan maken we er één dikke voet van (twee zijden aan elkaar geniet, met daarin wat krantenpropjes).Ze mogen ook met hun blote voetjes een gans parcourtje lopen. over isomo, plastiek, zand, stenen (auwtch) , koudwater, warmer water, handoek (natuurlijk) , en kunstgras! Begeleid welliswaar! hahaJezelf helpen met kousjes en schoentjes weer aantrekken is ook een hele opgave!Donderdag ga ik een beetje bewegingsopvoeding geven bij de kleutertjes in een andere school...weer een variatie! goed he

18:48 Gepost door Juf Els in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-01-07

trrrrrrrrrrrrrrring!

Maandagmorgen telefoon om een dagje juf Tineke te vervangen... THema: gezondheid: juf Tineke is zelf ziek geworden! aiaiaiai ;c)

Donderdag een dagje tweede leerjaar! Eventjes spannend, maar een superleuke ervaring erbij! Dit juist op gedichtendag: natuurlijk hebben we daar rond gewerkt!                                  2elj

En vandaag, vrijdag"trrrrring!" Het kindje van juf Tamara is ziek geworden. zou je vandaag de instap-1ekleuterklas willen vergezellen? TUUUUUURLIJK, met alle plezier!  

zizo... Terug een dagje een beetje bukken om aan de potjes en aan de tafeltjes te kunnen, potje   super toch! Laat de telefoontjes maar binnenstromen, juf Els wacht om nog meer klasjes over te nemen! ;c)

12:36 Gepost door Juf Els in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: werk |  Facebook |

20-01-07

HET was super

Ik heb de week-en de storm- overleefd! Het was super... Veel deugnieten, maar wel guitige gasten! we heben gewerkt rond"iedereen is anders" en zo hebben we al onze zelfportretten uitgeknipt en bij elkaar gekleefd zodat we een zelfgemaakte klasfoto(tekening) hadden! braille 2 +cijferseen heel tof effect. de laatste dag hebben we van ons zelf een totaal andere persoon gemaakt, een meisje werd een jonge, een blonde werd ros met krolletjes , sproeten, grote tanden of oren, een brilletje, een gekke hoed, een duivel, een chineesje ...enzoverder! ze waren zeer creatief en origineel! zeker de moeite! woensdag hebben we een mevrouw uit peru langs gekregen die de kleuters kinderdansjes van ginder aanleerde, zo leerden we de mayonaise dans of de apendans. ze liet ons typische spulletjes en instrumenten van haar land zien, ze vertelde dat ze wel 18u in het vliegtuig moet zitten om naar Belgie te komen! dat is echt wel de moeite, niet waar?!

Ook hebben we onze naam in gebarentaal gekleefd en in braille nageprikt. Dat was een beetje moeilijk... Al bij al: "Het was een superweek! "

Zo heb ik de directie ook eens face to face kunnen groeten...

Dat was meer dan een aangenaam gesprek!

volgende week sta ik een dagje in het tweede leerjaar. Dat is ook nieuw voor me, dus zal ik vooraf eens een bezoekje brengen !

groetjegebarens,

16-01-07

EINDELIJK

Even lijkt het er op dat mijn goede voorspellingskaarten nu ook echt in vervulling komen! ik mag een weekje -ookal is het maar een weekje- interimmen hier in een school op de markt! ik kan er zelfs met de fiets naar toe! SUPER toch! Wat ook straf is: gisteren kreeg ik de ene telefoon na de andere om een interim te komen doen! Gek toch dat zulke dingen vaak samen vallen , niet waar?!

Ik sta nu bij  5 jarigen: 24 deugnietjes. 4tis een leuk en gezellig klasje.

We gaan deze week  werken rond het thema:" Iedereen is anders" . Morgen beginnen we het eerste uurtje al met Latijns dansen! LEUK toch!

 

ik kijk er al vast naar uit!