26-11-07

novemberfilmpje

"

25-11-07

INFO

Beste ouders, voor wie hier zo nu en dan eens komt piepen, misschien even er aan herinneren:

deze vrijdag is het kleutersportdag in Eeklo. We zullen met de bus gaan.

2 koeken en 2 drankjes meebrengen, sportieve kledij natuurlijk en geen picknick vergeten. Want we blijven ginder ook eten!

4 december komt de Heilige man bij ons op bezoek... We gaan in de klas aftellen met een kalender ... maak ze niet al te bang, aub? Het moet plezierig blijven Knipoog

Net op diezelfde dag komt een stagair, Juf Nicky,  een kijkje nemen hoe het bij ons er aan toe gaat. Ze zal nog geen stage doen, dat is pas voor ergens in mei. We kijken er naar uit!

11 december zullen er nog oudercontacten plaatsvinden.

Er staat dus nog veel te gebeuren! Tot snel !

Groetjes Juf Els

21:55 Gepost door Juf Els in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ter informatie |  Facebook |

24-11-07

 

Elise heeft er een zusje bij sinds 9 november 2007!

Ze is de trotse zus van ANOUK! Hier haar kaartje!

Zijn het geen dotjes? Knipoog

PROFICIAT mama en papa  en veeeel plezier!

                          geboortekaart ANOUK van ELISE-klein

22:05 Gepost door Juf Els in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: geboorte zus |  Facebook |

19-11-07

TONEEL van "DEMAAN" Kijk Wat Ik Kan

Vandaag zijn de ploppers en de derde kleuterklas naar het toneel geweest. Toneel , zeg eerder "een indrukkenspel".

Twee mensen die met poppen , camera, licht en donker veel kkonden uiten , veel contrasten: licht donker/groot klein/... kwamen aan bod en een uitdagend spel van kijk eens wa tik kan.  Maar het ging soms wat snel, was som iets te lang donker en te langdradig na een tijdje. E r zaten mooie stukjes in, maar of de kindjes het echt begrepen hebbne, dat weet ik niet. Maar ze zullen er wel het hunne uitgenomen hebben.

Na een tijdje kreeg de juf het wel wat warm met al die bange kleuters dicht bij zichKnipoog  Misschien waren ze nou toch net iets te klein om alleen maar naar indrukken te moetne kijken in zo'n donkere omgeving. Moest er iets meer gesproken worden, denk ik, hadden de kleuters meer begrepen dat het om uitdagen ging; kun jij ook wat ik kan?

MAar alle, het was een leuk uitstapje en verandering van spijs.

'tzijn alleszinds mooie beelden geweest, voor wat indrukken: klik je best op de foto: klein

 

of klik op de link:

http://community.webshots.com/user/papaverke100

 

Veel plezier , Juf Els

12-11-07

CIRCUS clownerie

                                         

                                    Pipo juf els in de lach 

Een mini filmpje van onze clowntje alleen... de film zelf is wel een beetje langer, dus te lang om op internet te zetten. De film in't lang en breed hebben onze sloebers al tijdens hun videomomentje gekregen. De trapeze kreeg toen ook veel enthousiasme! De pipo's die bereid waren om op hun zitvlak te vallen voor de show, waren Dieter, Marrit en Senne. Toch knap van hen, zo zonder te oefenen, niet? Lachend

Bedankt nog eens aan alle ouders die dit spectakel tot een goed eind hielpen! De spontane hulp zal ik zeker niet vergeten! Knipoog Thankx!

16:29 Gepost door Juf Els in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: circus claowns pipo kleuter school |  Facebook |

07-11-07

HET BOS

Dag bezoekertjes!

Vandaag zijn we naar het bos van Het Leen geweest. Gelukkig zijn de wolkjes droog gebleven! Een beetje pech gehad met de lege batterijen, waardoor er geen foto's zijn van de wandeling. Misschien nog enkele fotootjes tijdens het spelen, die we met een andere camera hebben kunnen klikken. Maar die hopen we op de website van de school zelf te zetten.

We hebben vrij lang gewandeld en zo nu en dan in een diepe modderplas gestapt. Dieter was eventjes in paniek toen zijn laarsje in de modder wilde blijven zitten(zijn kousje heb ik nog mama). We zijn ook een klein kikkertje tegen gekomen en Juf Els heeft het even op haar hand kunnen houden. Zo konden we beter zien. De paddestoelen in het bos leken wel verstoppertje te spelen voor ons, pas naar het einde van onze wandeling hebben we er enkele kunnen zien. Ook hebben we weinig eikeltjes en eikelnopjes gevonden. Kastanjes en hun bolsters hebben we helemaal niet gevonden!ObepaaldJammer! We hebben wel een kleine blaadjessneeuw mogen bewonderen en over een hoge berg bladeren proberen te springen. Gelukkig zagen we ook nog een roze paddestoel en verstopt onder de blaadjes een piepklein holletje van een muisje onder een boom. En kijk! Een elfenbankje! Pas dan waren we tevreden en konden we naar het speeltuintje gaan, want de kindjes kregen nu echt wel veel honger en dorst! Een klein half uurtje later was de bus er al !

                                        vliegenzwam

't Was zeer fijn, alleen een klein beetje kort misschien! De plastieke zakjes liggen nu in d eklas te drogen voor onze herfsttafel die we morgen gaan maken! Kindjes die thuis nog wat leuk herfstamateriaal vinden, mogen dat ook altijd meebrengen hoor! De juf gaat zeker nog even langs het park, want daar vind je altijd veel!

HEt was een bijzonder leuke dag!