13-02-08

WAT ZIT ER IN MIJN SOK ?!

Wat zijn we nu in een gek thema beland! "WAT ZIT ER IN MIJN SOK?" Wie stopt er nu iets in zijn sok? "Een kleuter!" natuurlijk! HEt is allemaal begonnen met het verhaaltje:"EERLIJK WAAR"  Anne had een lievelingssboek en viel er mee in slaap. Pardoes komt het draakje vanuit haar boekje tot leven! Hij staat zo verwonderd over annes wereldje en speelgoed dat hij het niet kan laten om enkele leuke spulletjes te verzamelen ... en hij vond niets beter dan een sok ! Wanneer Anne wakker werd en nog eens in haar boekje keek, schrok ze zich een hoedje! Haar spulletjes zaten nu allemaal in haar boek... en ook haar SOK!   eerlijk waar

Eerst maken zelf ook zo'n gestreepte sok... we gaan sokken broekkousen, teenkousen, panty's, beenverwarmers en sokken met elkaar vergelijken. Dan zal er zo eens een keertje iets in de sok kunnen zitten van draakje...wat zou het zijn? Daar zullen we dan weer even rond werken: valentijn komt er aan, knikkers, stokken of takken, koekjes, noem maar op... heb je een leuk idee waar je kleuter veel mee bezig is, laat het me even weten, misschien kunnen we dat er tussen nemen nog voor de kippen beginnen te kakelen voor Pasen!                                          

Binnenkort zullen we ook eens een sok mogen meebrengen naar school met iets geheimszinnigs van thuis er in verstopt... de kindjes van de klas gaan het dan raden.

Zeg nu zelf: is dat nu geen leuk thema?!

18:01 Gepost door Juf Els in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: kleuter thema sok draak verzamelen |  Facebook |

Commentaren

Kusjesdag Man, man, wat een week. Het was echt aftellen naar donderdag. Nog ... x slapen en dan is het kusjesdag. Gisteren was het dan eindelijk de langverwachte kusjesdag. Superidee om de kids voor elkaar een attentie te laten maken. Denk dat wij daar als werkende ouders niet altijd bij stil staan hoe kinderen uitkijken naar die bijzondere dagen.

Heidi

Gepost door: Heidi | 15-02-08

oeioei Keek je er dan zelf niet stiekem naar uit naar die bijzondere warme dag? (knipoog) ... er is niets fijner om stiekem kadootjes voor iemand te maken en ook om ze te ontvangen... maar daar hoeft het natuurlijk geen VALENTIJN voor te zijn ! haha

Gepost door: Juf Els | 15-02-08

Valentijn Tuurlijk wel. Maar voor velen is Valentijn meer een commercie geworden. Bij die kleine mannen is dat nog ietske bijzonderder he.

Prettige klasjesweek
Heidi

Gepost door: Heidi | 18-02-08

Misschien moeten de volwassenen zich dan maar eens terugzoals een kind gaan voelen, want de heimwee zit er diep in! haha
genieten van elk moment, kan alleen als je je kinderlijke tijd niet vergeet en durft kint (hehe kindt -oei kind!!) te voelen!
al die commerciele uitvluchten, is alleen maar omdat men schrik heeft dat men hen commercieel gaat vinden. maar ik ben er van overtuigd, als ze in de watten worden gelegd, ze niet zouden tegenpruttelen! als ze zich ook terug kind zullen voelen, is dat misverstand ook weeral uit de wereld! laten we het elke dag valentijn maken als petitie tegen elke oorlog die nog komen wil!

Gepost door: Juf Els | 18-02-08

De commentaren zijn gesloten.