09-05-08

Pak je de maan voor mij ?!

Yipie! Nu is het moment er eindelijk dat onze kleinsten van de school naar het theater mogen! We gaan naar een echte theaterzaal, in een echte theaterstoel zitten en als we dan zitten, spreekt daar een gekke  mevrouw in zo'n gek Nederlands dialect. Ze praat zacht en toch hoor ik haar?! ja , er hangt een microotje aan haar mond. Ze is helemaal in het zwart gekleed. Dan zet ze ook nog een zwarte pots op en doet lange zwarte handschoenen aan! Wat een gekke vrouw?! maar ze zingt wel zeer mooi!

en dan zegt ze plots wat er bij het theater hoort... dan wordt de zaal donker. Laten we even oefenen... uit ...en dan weer aan. Oops plots klinkt er uit verschillende hoekjes een paar sierens. en de juffen? die blijven ook hier hoor! zo, een paar keer enkele kindjes verhuisd naar de schoot van de juf. ...en dan kunnen we beginnen met het verhaal. :Molletje, die onder de grond woont, en daar is het donker want onder de grond kunnen de stralen van de zon of de maan niet komen,

Mol gaat leren grondzwemmen: 1 2 en 3 1 2 en 3 soms valt hij wel eens terug en natuurlijk onder luid gekraai van onze jongsten (gelukkig!!).

Oef het was een mooi verhaaltje, het werd mooi vertaalt naar hun niveau... heel mooi gepresenteerd, alleen waren de popjes misschien een beetje klein om hun lichaamstaal goed te begrijpen. De nederlandse Juf zong overigens    prachtig! En wanneer het verhaaltje afgelopen is, wanneer Molletje begrijpt dat de Maan heel erg ver is en niet in zijn broekzak kan, wanneer we naar buiten wandelen, weten de juffen: deze pagadders hebben ook weer de theatervuurdoop doorstaan en staan klaar om volgend jaar hun cultuur bij te schaven! WAT WAS HET LEUK!

Voor de foto's : druk op Molletje en je komt op webshots om de foto's te bekijken! Veel plezier!         molletje

De commentaren zijn gesloten.